Ultimate magazine theme for WordPress.
BTC
$51,764.73
-0.2%
ETH
$2,777.47
-1.2%
LTC
$70.28
-0.22%
DASH
$28.66
-1.18%
XMR
$119.84
-5.29%
NXT
$0.00
-2.64%
ETC
$26.41
-1.64%
DOGE
$0.08
-1.01%
ZEC
$22.78
+0.29%
BTS
$0.00
-0.59%
DGB
$0.01
-3.19%
XRP
$0.56
-1.6%
BTCD
$491.89
-0.2%
PPC
$0.35
-0.92%
YBC
$2,588.24
-0.2%

The great wealth transfer has a big tax impact. How to reduce the bite

Rolf Bruderer | Tetra slike | Getty Images

Najveći transfer bogatstva u istoriji je u toku, a porezi će možda potrajati od nasljedstva bez odgovarajućeg planiranja imanja, kažu finansijski savjetnici.

Procjenjuje se da će gotovo 45 miliona američkih domaćinstava u narednih 25 godina prenijeti više od 68 biliona dolara, prema Cerulli Associates. Baby boomeri drže glavninu bogatstva, zahvaljujući deceniji rasta tržišta dionica i nekretnina.

Planiranje imanja je presudno jer su se dogodile važne promjene, rekla je certificirani financijski planer Michelle Gessner, osnivač Gessner Wealth Strategies iz Houstona.

Više iz ličnih finansija:
Nasljeđivanje pojedinačnog računa za penziju? Evo kako izbjeći poreznu bombu
Tih 529 planova uštede na fakultetu može biti fleksibilan način prenosa bogatstva
Savjetnici kažu da bi životno osiguranje moglo pomoći u borbi protiv Biden-ovog predloženog povećanja poreza

Evo šta bi porodice trebale znati dok razmišljaju o mogućnostima prenosa bogatstva.

Iako je Zakon o smanjenju poreza i zapošljavanju iz 2017. godine izvršio krupne promjene – poput smanjenja najviše stope poreza na dohodak i gotovo udvostručenja izuzeća od poreza na imovinu – mnoge odredbe prestaju važiti nakon 2025. godine.

Predsedniče Joe Biden, u međuvremenu, pozvao je na povišenje poreza na bogate, uključujući podizanje najviše poreske stope, nanošenje nameta na kapitalnu dobit i oporezivanje naslijeđene imovine prilikom smrti.

Iako je budućnost Bajdenovog dnevnog reda nejasna, finansijski stručnjaci planiraju više stope putem novog zakonodavstva ili isteka zakona iz 2017. godine.

“Zaista čini 2021. godinu potencijalno vrlo slijednom za donošenje odluka”, rekao je Larry Harris, CFP i direktor poreznih službi u Parsec Financial u Ashevilleu u Sjevernoj Karolini.

Roth IRA konverzije

Još jedna nedavna promjena mogla bi iznenaditi pojedine korisnike penzijskog računa s manjim nasljedstvom. See the article : ‘The Roth IRA is like the golden egg’.

Zakon o sigurnosti iz 2019. godine suzbio je takozvanu IRA protezanje, koja je nasljednicima koji nisu supružnici omogućila da “povuku” povlačenja tokom svog života.

Novi zakon zahtijeva da neki nasljednici, poput odrasle djece, isprazne naslijeđene IRA-e u roku od 10 godina i plate porez na te raspodjele. Ali povlačenja ih mogu gurnuti u višu zagradu, sa mogućnost velikog računa za porez.

To je nešto što treba riješiti kako bi mogli zadržati što više novca za svoje porodice.

Michelle Gessner

osnivač Gessner Wealth Strategie

Jedno zaobilazno rješenje, konverzija Roth IRA-e, mijenja stanje sa pretporeza na novac nakon oporezivanja. Vlasnik plaća namete po “današnjim niskim cijenama”, što omogućava nasljednicima da dobiju neoporeziva sredstva, rekao je Gessner.

“To je nešto što treba riješiti kako bi mogli zadržati što više novca za svoje porodice”, rekla je.

To see also :
Last summer in the midst of the Covid-19 crisis, a surprising title…

Taktika životnog osiguranja

Oni s velikim IRA stanjem mogu razmisliti i o životnom osiguranju kako bi prenijeli bogatstvo, rekao je Gessner. To see also : Coronavirus Pandemic Spurs Record Amount of Savings in San Diego and Beyond – NBC 7 San Diego. Vlasnici mogu podizati novac, plaćati porez na fondove i prihod koristiti za univerzalnu policu ili policu životnog osiguranja.

Generalno, nasljednici će dobiti neoporezivu naknadu u vrijednosti dva do četiri puta veću od one koju neko uplati, rekao je Gessner.

Naravno, troškovi premija životnog osiguranja ovise o dobi, spolu, lokaciji, zdravstvenom stanju i još mnogo toga. Međutim, savjetnik može sakupljati citate i prikazivati ​​projekcije kako bi vidio ima li i kada ulaganje smisla.

“To nije jedna veličina koja odgovara svima”, dodao je Gessner.

On the same subject :
Increasing the value of your retirement investment  PaymentsJournal

Strategije darivanja

Iako neko trenutno može prebaciti do 11,7 miliona dolara bez plaćanja saveznih poreza na nekretnine, izuzeće se vraća na nivo zakona o smanjenju poreza i zapošljavanju prije 2017. Read also : Why young investors should choose a Roth IRA. godine, nakon 2025. godine, smanjujući se za više od polovine.

Ako netko prenese više od limita, na buduće poklone može dugovati do 40% poreza na imovinu.

Oni koji su pogođeni mogu početi razgovarati o strategijama poklona sa svojim advokatom za planiranje imanja. Moraju razmotriti šta mogu priuštiti, sposobnost svojih nasljednika da upravljaju novcem i porezne implikacije poklona tijekom života u odnosu na smrt, rekao je Harris.

Ovisno o veličini imanja, porodice također mogu iskoristiti 529 planova uštede na fakultetu, trustovi i dobrotvorno darivanje da smanje račun za porez na imovinu. Međutim, ove taktike zahtijevaju napredno planiranje.

“Govorite o transferu miliona dolara bez ikakvih poreza, poreza na imovinu ili poreza na poklone”, rekao je. “I ta bi prilika možda mogla nestati.”